BURSA’DA ÇİFTÇİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Budama ve Çilek Yetiştiriciliği Eğitimi”, Bursa Tarımsal Ürünler Tanıtım ve Eğitim Merkezi’nde (BUTATEM) gerçekleştirildi. Ceviz ve siyah incir fidanı ile çilek fidesi desteğinden yararlanan çiftçilerin yanı sıra, ziraat odaları ve kooperatif üyelerinin bir araya geldiği eğitimde, budamanın ağaçların sağlıklı gelişimine etkisi, verim artışı ve kaliteli meyve üretimine katkıları detaylı şekilde anlatıldı. Ayrıca çilek yetiştiriciliğine ilişkin modern üretim teknikleri ile verimli ve yüksek kalitede ürün elde etme yöntemleri de katılımcılarla paylaşıldı.
Program kapsamında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Araştırma Görevlisi Eküle Sönmez tarafından budama eğitimi verilirken, Araştırma Görevlisi Gamze Gündoğdu da çilek yetiştiriciliği konusunda katılımcılara yeni bilgiler aktardı.
Eğitime katılan Bursalı üreticiler, tarımsal üretime sağlanan destekler ve bilgilendirici eğitim programı dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
YORUM YAP
AYÇİÇEĞİ VADİSİ’NDE SAĞLIKLI YAŞAM
AKSARAY’DA SUYA BİLİMSEL GÜVENCE
MEHMET ALİ TUNA İLKOKULU TÖRENLE AÇILDI
OSMANGAZİ’NİN ALTYAPISI YENİ HATLARLA GÜÇLENİYOR
İLKADIM’DA CAM ATIK ATAĞI
GAZİEMİR’DE TARİH YENİDEN CANLANIYOR
KEÇİÖREN’DE GLÜTENSİZ YAŞAMA GÜVENLİ ADRES
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KALİTEDE ÖNCÜ HAMLE
BÜYÜKŞEHİR’İN ÖRNEK HİZMETİ, TAKDİR TOPLUYOR
Benzer Haberler
