ULUSAL EGEMENLİĞİN 104. YILI ÇANKAYA’DA COŞKUYLA KUTLANDI
24.04.2024 - 14:50 | Son Güncelleme: 2024-04-24 14:51
Çankaya Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirinden renkli etkinliklerle, ilçenin dört bir yanında coşkuyla kutladı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in ev sahipliğinde Çayyolu Atapark’ta resmi tören ile başlayan etkinlikler, Anıtpark konserleriyle son buldu. Çankayalılar gün boyu marşlar eşliğinde ve Hoytur Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ile bayram coşkusu yaşadı.

Başkan Hüseyin Can Güner: "19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan bu hareket, 23 Nisan 1920'de dünyada örneği olmayan bir parlamentoyu, Kurtuluş Savaşı ardından da kuruluşu ve devrimleri gerçekleştiren TBMM'yi kurdu. Selam olsun bu yüce meclisi kuranlara, milli mücadele kahramanlarımıza, kurucu kadrolarımıza ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e."

 

Başkan Hüseyin Can Güner: "Cumhuriyetimizi, devletimizin birliğini sembolize eden Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün de yeniden Çankaya'da olacağı günler yakındır. Bu anlamda Çankayamız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da tıpkı ilk yüzyılında olduğu gibi bir kutup yıldızı vazifesi görecek."


Çankaya Belediyesinin 23 Nisan kutlamalarının merkezi bu yıl da 1000 Çocuk Korosu 23 Nisan Konseri oldu. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in ev sahipliğinde Sevda Cenap And Vakfı iş birliğinde Anıtpark'ta gerçekleşen konserde 1000 Çocuk Korosu'na Şef Mehmet Efe'nin yönettiği Çankaya Filarmoni Orkestrası eşlik etti. 9 eğitim kurumundan 12 öğretmenin çalıştırdığı çocuklar, marşlar, çocuk şarkıları ve düzenlenmiş halk türkülerini seslendirdi.

Etkinliğe CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, Çankaya Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Fırat Seyman, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Başkan Hüseyin Can Güner, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılını kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek "Sayın Bülent Tanık döneminden bu yana 1000 Çocuk Koromuz faaliyette ve çalışmalarını sürdürüyor. Her yıl da büyük bir ilgi ve beğeniyle takip ediliyor. Ben başladığı günden bu yana emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza, bürokratlarımıza, çalışma arkadaşlarımıza ve sevgili çocuklarımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

TBMM DÜNYADA ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR PARLAMENTO
Bağımsızlık ve özgürlükten tarih boyunca taviz verilmediğini vurgulayan Başkan Güner, "Köklü bir tarihe sahip, necip bir milletin mensuplarıyız. Yıllar süren savaşlar sonunda işgal altındaki bu vatan topraklarında bir yanında açlık bir yanında yokluk ama asla başını öne eğmeyen ve mücadeleden yılmayan bu millet; bağımsızlığından ve özgürlüğünden kesinlikle taviz vermemiştir. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan bu hareket, 23 Nisan 1920'de dünyada örneği olmayan bir parlamentoyu, kurtuluşta savaşı ardından da kuruluşu ve devrimleri gerçekleştiren TBMM'yi kurdu. Selam olsun bu yüce meclisi kuranlara, milli mücadele kahramanlarımıza, kurucu kadrolarımıza ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e" dedi. 

 

ÇOCUKLARIMIZ DEMOKRASİ MİRASINA SAHİP ÇIKACAK

Başkan Güner konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Herkesin bitti dediği yerde bu ulusu yeniden ayağa kaldıran, küllerinden yeniden doğan bu millete önderlik eden Cumhuriyet'i ilan eden devrimleri gerçekleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, parlamentonun kuruluşunu simgeleyen, ulusun egemenliğini sembolize eden bu bayramı da çocuklara armağan etti. Sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan etti. Çünkü şunu biliyordu, toprağa atılan tohumların kök salıp sağlam ağaçlara dönüşmesi gibi yetişecek kuşakların da aynı bilince sahip olması gerekir. İşte bizler bu sebeple Ulusal Egemenlik günümüzü aynı zamanda çocuklara armağan edilmiş bir bayram olarak kutluyoruz. Bu ülkeyi kuran kadrolardan aldığımız demokrasi mirasına gelecekte sahip çıkacak olanın çocuklarımız olduğunu, onların Cumhuriyet ve Atatürk bilinciyle yetişmesinin önemini biliyoruz."

UMUTLA, İNANÇLA VE KARARLILIKLA GENELDE DE İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ

Bugüne kadar milli bayramlarımızı bazen coşkulu kutladık, bazen Atamızın karşısına boynumuz bükük, başımız eğik çıktık. Ne mutlu ki bugün, her şey bitti denilen yerde, milyonların umutsuzluğa gömüldüğü bir dönemde ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar’ diyen yiğit insanların, demokrat, cumhuriyetçi ve yurtsever insanların, yılmadan direnen insanların inancıyla kararlılığıyla yeniden ayağa kalktık, umutlandık. Bu kez Atamızın karşısına mahcup değil, başımız dik, alnımız açık çıktık. Umut ediyorum ki bundan sonraki bayramlarda da daha büyük coşkuyla, umutla, inançla ve kararlılıkla genelde de iktidara yürüyeceğiz.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜ'NÜN YENİDEN ÇANKAYA'DA OLACAĞI GÜNLER YAKINDIR

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk yerel seçimlerinde filizlenen bu başarı, ilk genel seçiminde de sürecek ve Cumhuriyete ve Atatürk'e layık kadroların bu ülkeyi yönetmesini mutlaka sağlayacağız. "Benim hatıralarımın yaşayacağı yer Çankaya olacaktır" demişti Ulu Önder. O’nun ebedi istirahatgahına ve onun en büyük eseri olan Cumhuriyetin teminatı TBMM'ye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşayan bir ilçeyiz. Cumhuriyetimizi, devletimizin birliğini sembolize eden Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün de yeniden Çankaya'da olacağı günler yakındır. Bu anlamda Çankayamız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da tıpkı ilk yüzyılında olduğu gibi bir kutup yıldızı vazifesi görecek. Cumhuriyet değerlerine ve milli egemenliğimizin simgesi olan Meclisimizin iradesine sonuna kadar sahip çıkacak ve bu değerleri sonuna kadar savunacağız. 

 

İKİNCİ YÜZYILDA DA AYDINLIK NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ

Yüzyılda yaptığımız gibi ikinci yüzyılda da Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, evrensel değerlere sahip çıkan, aydınlık nesiller yetiştireceğiz. Yarınların mimarı olacak çocukların, tarih boyunca demokrasinin mucidi ve anavatanı olmuş Anadolu topraklarının değerlerini aktarmak bizim vazifemiz olacak. Onlardan da beklentimiz bu güzel bayramın coşkusunu yüreklerinde hissetmeleri ve o güzel yüreklerinde ülke ve insan sevgisine her daim yer açmalarıdır. En çok onların bayramı bugün kutlu olsun. Gelecek aydınlık yarınlar onların, bizlerin, hepimizin olsun diyorum ve tekrar tüm katılımcılara, çocuklarımıza görev alan tüm çalışma arkadaşlarımıza, değerli sanatçılara teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

ÇANKAYA'DA BARIŞ MANÇO ŞARKILARI
Başkan Hüseyin Can Güner'in konuşmasının ardından 13’üncüsü düzenlenen 1000 Çocuk Korosu 23 Nisan Konseri gerçekleştirildi. Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi ve Çayyolu Çocuk Atölyesi'nin de yer aldığı toplamda 9 eğitim kurumunun öğrencilerinden oluşan 1000 Çocuk Korosu'na, Şef Mehmet Efe yönetimindeki Çankaya Filarmoni Orkestrası eşlik etti. Çocuk şarkıları ve türkülerin seslendirildiği konserin sonrasında Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük sanatçılardan Barış Manço sevenlerinin kurduğu grup; Doludizgin Manço Project, Manço şarkılarını Başkentliler için söyledi. Çocuklar, etkinlik boyunca doyasıya eğlenerek bayramın tadını çıkardı.

 

ÇANKAYA'NIN DÖRT BİR YANINDA KUTLAMALAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel olarak hazırlanan otobüs de gün boyu Kızılay, Bahçelievler, İsmet İnönü Parkı ve Kuğulu Park'ta vatandaşlarla birlikte marşlar söyledi. Hoy-Tur ve Gençlik Bandosu da Başkentlilere bayram coşkusu yaşattı. Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi'nin bahçesinde düzenlenen Çocuk Şenliği'nde de minikler, oyunlar ve etkinliklerle eğlenceli vakit geçirdi. Etkinlikler boyunca çocuklara Nutuk ve çocuk kitapları armağan edildi.

 

  • Beğen
YORUM YAZIN