“RENKLERİN VE SATIRLARIN İZİNDE” SERGİSİ AÇILDI

Kültür ve sanatın merkezi olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren İstanbul Kartal Belediyesi, Ressam Şükran Karakurt’un görsel sanatlar alanındaki birikimi ile yazar ve emekli öğretmen Mevlüt Karakurt’un edebi eserini aynı çatı altında bir araya getirdi. Sanatın ve edebiyatın harmanlandığı özel bir atmosfere sahne olan açılış programı, Kartallı sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
Sanatçının üretim çeşitliliği göz doldurdu
8-12 Haziran tarihleri arasında İstanbul Kartal Belediyesi fuaye alanında ziyaretçilerini ağırlayacak olan sergide; Ressam Şükran Karakurt’un fırçasından ve kaleminden çıkan toplam 67 seçkin eser yer alıyor. Sanatçının estetik bakış açısını ve üretim zenginliğini gözler önüne seren sergide; yağlı boya, pilot kalem tarama çalışmaları, kara kalem, sulu boya, kuru boya ve keçeli kalemle yapılan özgün desen çalışmalarının yanı sıra el işi cam boyama eserleri de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Emekli öğretmen Mevlüt Karakurt’tan bir kuşağın hikâyesi
Etkinlik kapsamında yazar ve emekli öğretmen Mevlüt Karakurt da okurlarıyla buluştu. Karakurt, yaşamın farklı evrelerinden süzülen hatıraları aktardığı “Herkesin Bir Hikâyesi Var – Bir Ömrün İzleri” adlı kitabının imza gününü gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören imza etkinliğinde okurlarıyla yakından ilgilenen ve kitaplarını imzalayan Mevlüt Karakurt, eserinde yalnızca kendi yaşam öyküsünü değil, aynı zamanda mensubu olduğu kuşağın da toplumsal hikâyesini ve izlerini geleceğe miras bıraktığını ifade etti.

“Sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz”
Anlamlı buluşmaya Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına katılan Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Karakurt ailesini yalnız bırakmayarak sergi ve imza alanını gezdi. Programda konuşan Dr. Dilek Kars, Başkan Gökhan Yüksel’in selam ve sevgilerini ileterek Kartal’da sanata verdikleri öneme dikkat çekti.
Yazarların, ressamların ve tüm sanatçıların kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Dr. Dilek Kars, Kartal Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Sanatçı aileye Kartallılar adına teşekkürlerini sunan Kars, iyi ki varsınız mesajını iletti.
Dr. Dilek Kars konuşmasının ardından Şükran ve Mevlüt Karakurt çiftine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına çiçek takdiminde bulundu. Sanatçı çift ise kültür ve sanata her zaman öncelik veren İstanbul Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ve tüm belediye ekibine destekleri ile katkıları için teşekkürlerini sundu.
YORUM YAP
MERAM’DA “VATANDAŞ SORUYOR” BULUŞMASI YENİDEN BAŞLADI
KUŞADASI TERMAL TURİZMDE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR
KUYUCAK'TA YOL YENİLEME ÇALIŞMASI
KEMALPAŞA’DA 7 GÜNLÜK FESTİVAL COŞKUSU SONA ERDİ
DAHA GÜÇLÜ EKİPMAN, DAHA HIZLI HİZMET
GIDA BANKASINDAN BİR YILDA BÜYÜK DESTEK
SELÇUKLU’DA TÜRK SANAT MÜZİĞİ GECESİ
AFET YÖNETİMİNDE ÇOCUK ODAKLI YENİ YAKLAŞIM
DSİ-YENİ SANAYİ KATLI KAVŞAĞI’NDA GECE YARISI MESAİSİ: İLK ETAP TRAFİĞE AÇILDI
Benzer Haberler
