MUĞLA'DAN DOĞAYA ÖRNEK HAREKET

Muğla Büyükşehir Belediyesi, doğal mirasın korunmasına yönelik anlamlı bir etkinlik düzenlerken, kısa sürede toplanan atık miktarı dikkat çekti.
MUĞLA'DAN DOĞAYA ÖRNEK HAREKET
Kayıt Tarihi: 29.07.2026 11:13 - Son Güncelleme: 15.09.2026 04:06
YAZI
A

Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Akyaka Kadın Azmağı'nda gerçekleştirilen dip temizliği çalışmasında 80 kilogramın üzerinde atık toplandı. Doğal yaşamın korunmasına yönelik düzenlenen etkinlikte, su altındaki atıklar temizlenerek bölgenin ekosistemine katkı sağlandı.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmaya Ula Belediyesi, Akdeniz Ekolojik Miras Derneği ve Akyaka Azmak Tur Kooperatifi de destek verdi. Ekipler, su altı ve kıyı kesiminde eş zamanlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.


80 KİLOGRAMDAN FAZLA ATIK TOPLANDI

Akdeniz Ekolojik Miras Derneği Kurucusu ve Sualtı Biyoloğu Dr. Mert Gökalp, “Toplam 10 dalgıcın katıldığı yaklaşık bir saatlik çalışmada 80 kilogramın üzerinde atık topladık. Bizler Azmak içerisinde kapsamlı bir temizlik çalışması yürütürken, belediye ekipleri de kıyı kesiminde eş zamanlı olarak temizlik yaptı. Buradaki en önemli konu, bu korunan doğal alanın kirletilmemesi ve temiz tutulmasıdır.” dedi.

Bölgede uzun yıllardır görev yapan Kaptan Şadi Durmaz ise dip temizliğinin zorlu ancak gerekli bir çalışma olduğunu belirterek, “Hem su üstünde hem de su altında düzenli temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Dip temizliği oldukça zorlu bir çalışma ancak doğal güzelliklerimizi korumak için büyük önem taşıyor. Bölgemizi ziyaret eden misafirlerimizden çevreye duyarlı davranmalarını özellikle rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


BAŞKANLARDAN ÇEVRE DUYARLILIĞI ÇAĞRISI

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Cihan Dündar, “Kadın Azmağı, Türkiye’de benzeri olmayan, doğal yapısıyla çok özel bir ekosisteme sahip. Bu nedenle bu bölgenin korunması ve temiz tutulması büyük önem taşıyor. Çalışmalarımıza İtfaiye Dairesi Başkanlığımızın dalgıç ekipleri de destek verdi. Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın öncülüğünde kurulan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığımız, Muğla’nın bin 500 kilometrelik kıyı şeridinde etkin çevre yönetimini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.” diye konuştu.

Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner ise, “Yaklaşık bir saat süren dip temizliği çalışmasında Azmak’tan pet şişeler, cam şişeler, araç lastikleri ve çeşitli atıklar çıkardık. Tüm vatandaşlarımızı çevre konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Doğa kendini kirletmiyor; maalesef biz insanlar kirletiyoruz. Bu atıklar hem dip yapısına hem de ekosisteme ciddi zarar veriyor.” dedi.


Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da, “Akyaka Kadın Azmağı, Muğla’mızın en kıymetli doğal miraslarından biri. Bu eşsiz ekosistemi korumak için kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve bölgeyi sahiplenen vatandaşlarımızın birlikte hareket etmesi büyük önem taşıyor. Bu anlamlı çalışmaya bilgi ve deneyimiyle katkı sunan Sualtı Biyoloğu Dr. Mert Gökalp’e, yıllardır Azmak’ın korunması için emek veren Kaptan Şadi Durmaz’a, Ula Belediyemize ve emeği geçen tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak doğal zenginliklerimizi korumaya, çevre bilincini güçlendirmeye ve bu güzellikleri gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler