GÜRSU OVASI’NIN EŞSİZ LEZZETLERİ GASTRONOMİ FESTİVALİ’NDEYDİ

Bursa, 8 bin 500 yıllık geçmişinden gelen mutfak kültürü, Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olmasının kazandırdığı saray mutfağı mirası ve bereketli topraklarıyla gastronomi alanındaki değerlerini bir kez daha ziyaretçilerle buluşturdu.
Bursa’nın Fethinin 700. Yılı anısına “Fetheden Lezzetler” temasıyla 18-19-20 Eylül 2026 tarihlerinde Merinos Park’ta düzenlenen gastronomi festivalinde Gürsu Belediyesi de yer aldı.

GÜRSU OVASI’NIN ÜRÜNLERİ TANITILDI
Gürsu Belediyesi’nin festival alanındaki standında, Gürsu Ovası’nın coğrafi işaret tescilli ürünleri sergilendi. Bunun yanı sıra araştırma geliştirme faaliyetleri devam eden ve Gürsu Belediyesi tarafından üretimi desteklenen turşular da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Festivalde özellikle armut, şeftali ve nektarin yoğun ilgi gördü. Vatandaşların tadım yaptığı ürünler beğeni toplarken, üretimi tamamen organik içeriklerle desteklenen turşular da stantta öne çıkan ürünler arasında yer aldı.
Gürsu Belediyesi’nin festivale katılımıyla ilçenin tarımsal üretim potansiyeli ve yerel lezzetleri geniş bir ziyaretçi kitlesine tanıtıldı. Ürünlerin sergilendiği stant, festival boyunca vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

YORUM YAP
TRABZON’DA SANAT RÜZGÂRI: 8 ÜLKEDEN 20 SANATÇI BULUŞTU
BÜYÜKŞEHİR YOLLAR İÇİN SAHADA: 18 NOKTADA SICAK ASFALT SERİMİ
BAYBURT’TA ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ
BÜYÜKŞEHİRİN SAĞLIK EKİBİ SAHAYA İNDİ: VATANDAŞIN ÖLÇÜMLERİ MAHALLESİNDE YAPILIYOR
BURSA’NIN TOPLU ULAŞIMINDA YENİ DÖNEM: 54 ELEKTRİKLİ OTOBÜS GELİYOR
SİVAS’TA BELEDİYENİN ÜRETİM GÜCÜNE YENİ HALKA
BAŞKAN UĞUR İBRAHİM ALTAY’DAN DÜNYAYA: “İKLİM EYLEMİNİ BİRLİKTE GÜÇLENDİRELİM”
PAMUKOVA’DA ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA ÇİFTE İLERLEME
