GÜRSU OVASI’NIN EŞSİZ LEZZETLERİ GASTRONOMİ FESTİVALİ’NDEYDİ

Bursa’nın gastronomi değerlerini buluşturan festivalde Gürsu Belediyesi de stant açtı. Gürsu Ovası’nın coğrafi işaret tescilli ürünleri ile üretimi desteklenen turşular ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
GÜRSU OVASI’NIN EŞSİZ LEZZETLERİ GASTRONOMİ FESTİVALİ’NDEYDİ
Kayıt Tarihi: 21.09.2026 11:26 - Son Güncelleme: 21.09.2026 18:26
YAZI
A

Bursa, 8 bin 500 yıllık geçmişinden gelen mutfak kültürü, Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olmasının kazandırdığı saray mutfağı mirası ve bereketli topraklarıyla gastronomi alanındaki değerlerini bir kez daha ziyaretçilerle buluşturdu.

Bursa’nın Fethinin 700. Yılı anısına “Fetheden Lezzetler” temasıyla 18-19-20 Eylül 2026 tarihlerinde Merinos Park’ta düzenlenen gastronomi festivalinde Gürsu Belediyesi de yer aldı.


GÜRSU OVASI’NIN ÜRÜNLERİ TANITILDI

Gürsu Belediyesi’nin festival alanındaki standında, Gürsu Ovası’nın coğrafi işaret tescilli ürünleri sergilendi. Bunun yanı sıra araştırma geliştirme faaliyetleri devam eden ve Gürsu Belediyesi tarafından üretimi desteklenen turşular da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


Festivalde özellikle armut, şeftali ve nektarin yoğun ilgi gördü. Vatandaşların tadım yaptığı ürünler beğeni toplarken, üretimi tamamen organik içeriklerle desteklenen turşular da stantta öne çıkan ürünler arasında yer aldı.

Gürsu Belediyesi’nin festivale katılımıyla ilçenin tarımsal üretim potansiyeli ve yerel lezzetleri geniş bir ziyaretçi kitlesine tanıtıldı. Ürünlerin sergilendiği stant, festival boyunca vatandaşların yoğun ilgisini gördü.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler