GENÇ İKLİM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞTAYLARI’NIN İLKİ GİRESUN’DA DÜZENLENİYOR

Bu kapsamda, COP31 sürecine hazırlık amacıyla hayata geçirilen “Yerelde COPuyoruz: Genç İklim ve Sürdürülebilirlik Çalıştayları” programının ilk ayağı, 11 Temmuz 2026 Cumartesi günü saat 09.30 - 15.30’da Giresun’da gerçekleştirilecek.
Çocuk Kültürü Derneği tarafından hazırlanan ve yürütülen çalıştay, Giresun Doğa Koleji’nin ev sahipliğinde düzenlenecek. Programda, Youth Leadership Council (YLC) / Genç Liderler Konseyi temsilcileri de masa kolaylaştırıcısı olarak görev alacak.
Çalıştay boyunca çocuklar ve gençler; iklim krizi, çevre sorunları, sürdürülebilir kent yaşamı, güvenli ulaşım, erişilebilirlik, yeşil alanlar, parklar, okul yolu güvenliği, yağış ve afetlere hazırlık ile belediyeyle iletişim gibi başlıklarda görüş ve önerilerini paylaşacak.
Katılımcılar, tema masalarında kendi deneyimlerinden yola çıkarak kent yaşamında karşılaştıkları sorunları, ihtiyaçları ve çözüm önerilerini dile getirecek. Çocuklar yalnızca konuşarak değil; yazarak, çizerek, dinleyerek, grup çalışmalarına katılarak ya da kendilerini en rahat ifade edebilecekleri farklı yöntemlerle de sürece katkı sunabilecek.
Güvenli, gönüllü, kapsayıcı ve çocuk hakları temelli katılım ilkeleri doğrultusunda yürütülecek çalıştayda, YLC / Genç Liderler Konseyi temsilcileri çocukların ve gençlerin görüşlerini özgürce ifade edebilmelerine destek olacak ve masa çalışmalarından elde edilen çıktılar kayıt altına alınacak.
Giresun Belediyesi açısından önemli bir katılım zemini oluşturacak çalıştay sayesinde çocukların kent yaşamına ilişkin deneyimleri, beklentileri ve önerileri yerel hizmetlerin geliştirilmesine katkı sağlayacak. Çocukların temiz, güvenli, erişilebilir ve sürdürülebilir bir kent yaşamına yönelik görüşleri, belediye hizmetlerinin çocuk odaklı ve hak temelli bir anlayışla değerlendirilmesine ışık tutacak.
Başvuru Linki: ???????? https://form.jotform.com/261856604365059
YORUM YAP
GENÇLER İÇİN TEKNOLOJİ VE EĞİTİM ÜSSÜ
ASFALT MESAİSİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
BODRUM'DA HİZMET KAPASİTESİ ARTIYOR
BÜYÜKŞEHİR'DEN SAĞLIKTA YENİ VİZYON
DOSD MERAM'DA HAYALLER MESLEĞE DÖNÜŞÜYOR
BÜYÜKŞEHİR'DEN İÇME SUYUNA DEV YATIRIM
KARATAY'DA DUATLON HEYECANI YAŞANDI
KOCASİNAN'DA 15 TEMMUZ RUHU MEYDANLARA YANSIDI
KAYSERİ'NİN ZİRVESİNE YERLEŞTİ
Benzer Haberler
