GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ NEŞESİ

Renkli ve neşeli anlara sahne olan etkinlik, geleneksel çocuk oyunlarını gelecek nesillere aktarıyor.
Çayırova’da geleneksel çocuk oyunları şenliği programı, bugün Çağdaşkent Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi. Çayırova Kaymakamlığı, Çayırova Belediyesi ve Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği programı’na Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Şenol Toklu, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Demir, protokol üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve velileri katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. Törende açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi, “Çocuklar heyecanlı mısınız? Biz bu tür programları olabildiğince desteklemeye çalışıyoruz. Burada eğlenceli bir program olacak. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

“OYUN ALANININ KURDELESİ KESİLDİ”
Başkan Çiftçi’nin akabinde kürsüye çıkan Kaymakam Önal ise, “Bu anlamlı ve özel günde hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bizler bu geleneksel oyunlarla büyüdük. Dijital dünyanın çok karanlık yüzleri var ve bundan kaçınmanın en önemli yolu geleneksel oyunlarla çocuklarımızı tanıştırmak” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından minik öğrencilerin hazırladığı gösteriler ilgiyle izlenirken, daha sonrasında protokol üyeleri oyun alanının kurdelesini kesti.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ
Kaymakam Önal, Başkan Çiftçi ve beraberindeki heyet, oyun alanını gezdi. Çayırovalı çocuklar kendileri için hazırlanan atölyeler ve oyun stantlarında doyasıya eğlenirken, geleneksel oyunların güzelliğini keşfetti. Program sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi, “Geleneksel oyunlarımızı geleceğe taşıyoruz. Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte düzenlediğimiz Çocuk Oyunları Şenliği’nde çocuklarımızın mutluluğuna ortak olduk. Geleneksel çocuk oyunlarımızı geleceğe taşıyacak bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
YORUM YAP
BAŞKAN ALTAY: “ÖZEL MİSAFİRLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 50 HİBELİ MODERN SERA DESTEĞİ
TALAS’IN MÜZELERİ GÖZ DOLDURUYOR
KARATAY BELEDİYESİ SAHADA MESAİDE
KAYSERİ, 2027 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ
HAVZA İÇİN DEVLET-MİLLET EL ELE
KESTEL’DE EĞİTİME GÜÇLÜ DESTEK
İHH VE ONİKİŞUBAT’TAN ÖRNEK SOSYAL SORUMLULUK
SOKAKLAR KUKLALAR VE ÇOCUKLARIN NEŞESİYLE RENKLENDİ
Benzer Haberler
