GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN TER DÖKTÜLER

Türkiye’nin bilim ve teknoloji atılımına katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen DENEYAP Atölyeleri kapsamında düzenlenen uygulama sınavı, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şahinbey Belediyesi ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle düzenlenen sınavda öğrenciler, kendilerine verilen malzemelerle kendi araçlarını yaptı.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi DENEYAP Atölyelerinde eğitim almak isteyen öğrenciler, seçme sürecinin ilk aşamasında e-sınava, ikinci aşamasında ise online sınava katıldı. Bu aşamalarda başarılı olan 518 öğrenci, üçüncü etapta DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sınavı’nda yer aldı.

518 ÖĞRENCİ UYGULAMA SINAVINA KATILDI
81 il ve 138 merkezde gerçekleştirilen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sınavı’nda öğrenciler, verilen malzemeleri kullanarak kendilerine verilen görev doğrultusunda araçlarını tasarladı. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki sınavda öğrenciler, bilgi ve becerilerini uygulamalı olarak ortaya koydu.

Sınav sürecinde başarılı olan öğrenciler, 3 yıl boyunca Bilim Şahinbey DENEYAP Teknoloji Atölyelerindeki eğitimlerden ücretsiz olarak yararlanma fırsatı elde edecek.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZ”
Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrenciler için belediyenin tüm imkânlarının seferber edildiğini belirtti. Tahmazoğlu, sınava katılan öğrencilere başarı dileyerek şöyle konuştu:
“Geleceğin teknolojisini üretecek gençlerimizin yetişmesine katkı sunan DENEYAP Atölyeleri, çocuklarımızın hayallerini bilgi ve beceriyle buluşturuyor. Sınavlarda ter döken tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, değerlendirme sürecinin ardından DENEYAP Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacak gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum. İnanıyorum ki bugün öğrendikleriyle yola çıkan çocuklarımız, yarının teknolojilerine imza atacak.”

YORUM YAP
TRABZON’DA SANAT RÜZGÂRI: 8 ÜLKEDEN 20 SANATÇI BULUŞTU
BÜYÜKŞEHİR YOLLAR İÇİN SAHADA: 18 NOKTADA SICAK ASFALT SERİMİ
BAYBURT’TA ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ
BÜYÜKŞEHİRİN SAĞLIK EKİBİ SAHAYA İNDİ: VATANDAŞIN ÖLÇÜMLERİ MAHALLESİNDE YAPILIYOR
BURSA’NIN TOPLU ULAŞIMINDA YENİ DÖNEM: 54 ELEKTRİKLİ OTOBÜS GELİYOR
SİVAS’TA BELEDİYENİN ÜRETİM GÜCÜNE YENİ HALKA
BAŞKAN UĞUR İBRAHİM ALTAY’DAN DÜNYAYA: “İKLİM EYLEMİNİ BİRLİKTE GÜÇLENDİRELİM”
PAMUKOVA’DA ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA ÇİFTE İLERLEME
