ANKARA’DA ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ YÜZME EĞİTİMİ: 4 BİN ÇOCUĞA ULAŞILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yüzme Yaz Okulu” projesiyle 7-14 yaş arasındaki 4 bin çocuğa 5 farklı havuzda ücretsiz temel yüzme eğitimi verdi.
ANKARA’DA ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ YÜZME EĞİTİMİ: 4 BİN ÇOCUĞA ULAŞILDI
Kayıt Tarihi: 21.09.2026 14:51 - Son Güncelleme: 21.09.2026 23:51
YAZI
A

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Yüzme Yaz Okulu” projesi, yaz döneminde 4 bin çocuğu yüzme eğitimiyle buluşturdu. 7-14 yaş arasındaki çocuklara yönelik düzenlenen program kapsamında 5 farklı havuzda ücretsiz temel yüzme eğitimi verildi.

Temmuz ve ağustos aylarında iki dönem halinde gerçekleştirilen eğitimlerde çocukların suyla tanışmaları ve yüzme sporuna ilk adımlarını atmaları amaçlandı.


5 farklı havuzda ücretsiz eğitim

Proje kapsamında eğitimler Osmanlı, Kuşcağız, Etimesgut, Sincan ve Kahramankazan Aile Yaşam Merkezlerinde bulunan 5 havuzda gerçekleştirildi.

Ücretsiz olarak verilen temel yüzme eğitimleriyle çocukların yaz tatillerini sportif faaliyetlerle değerlendirmelerine ve yüzme konusunda temel beceriler kazanmalarına imkân sağlandı.


Eğitimler kış döneminde de devam edecek

“Yüzme Yaz Okulu” Proje Koordinatörü Sefa Gündür, ilk kez uygulanan proje kapsamında yaklaşık 4 bin çocuğa ulaştıklarını belirtti.

Gündür, şöyle konuştu:

“Bu projeyi bu dönem ilk defa yaptık ve genel kapsamda yaklaşık 4 bin çocuğa ulaştık. Ankara'da yazı değerlendirmek isteyen çocuklarımıza ulaşmaya çalıştık ve elimizden geldiği kadar ulaştık. Herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Yüzmeye ilgilerinin devam etmesi hâlinde yıl boyunca eğitim alma imkânı da bulunuyor”

Eğitimlerin kış döneminde de sürdürüleceğini belirten Gündür, “Kış dönemi boyunca da saydığımız tüm merkezlerimizde profesyonel eğitimler veriyoruz” dedi.


Yeni havuzlarla daha fazla çocuğa ulaşılması hedefleniyor

Projenin önümüzdeki yaz döneminde kapsamının genişletilmesi planlanıyor. Yeni açılacak havuzların projeye dahil edilmesiyle farklı ilçelerde yaşayan çocukların da yüzme eğitimlerinden yararlanması hedefleniyor.

Yeni dönem yüzme eğitimlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Sosyal Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı merkezlerden ve havuzlardan yararlanmak için 21-27 Eylül tarihleri arasında başvuru yapabiliyor.

Başvurular internet üzerinden veya yüz yüze gerçekleştirilebiliyor. Yeni dönem kapsamındaki ilk yüzme eğitimlerinin ise 29 Eylül’de başlaması planlanıyor.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler