60 MİLYON TL’LİK YATIRIMLA KARKAMIŞ’A NEFES

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Karkamış’a kazandırılan Arıkdere İçme Suyu Projesi hizmete girdi. Fırat Nehri’nden alınan suyun 16,5 kilometrelik hatla taşınmasıyla bölgedeki 5 bin kişinin içme suyu ihtiyacı karşılanmaya başladı.
60 MİLYON TL’LİK YATIRIMLA KARKAMIŞ’A NEFES
Kayıt Tarihi: 31.08.2026 11:03 - Son Güncelleme: 21.09.2026 04:44
YAZI
A

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karkamış’ta hizmete alınan Arıkdere İçme Suyu Projesi’ni yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından özellikle yaz aylarında kırsal mahallelerde yaşanan içme suyu sıkıntısının kalıcı olarak çözülmesi amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Fırat Nehri’nden temin edilen suyun mahallelere ulaştırılması sağlandı.

Başkan Fatma Şahin’e incelemeleri sırasında Karkamış Kaymakamı Ferdi Akgün, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel ve ilgili yetkililer eşlik etti.


16,5 KİLOMETRELİK HATLA 7 MAHALLE SUYA KAVUŞTU

Proje kapsamında Fırat Nehri’nden alınan içme suyunun kırsal mahallelere ulaştırılması amacıyla 250 milimetre çapında duktil borular kullanılarak 16,5 kilometrelik içme suyu hattı döşendi.

Toplam 60 milyon TL maliyetle tamamlanan proje sayesinde Alagöz, Arıkdere, Akçaköy, Öncüler, Türkyurdu, Büyükeşme ve Küçükeşme mahallelerinin içme suyu sorunu çözüme kavuşturuldu.

Projeden yaklaşık 5 bin kişi yararlanıyor.


İKİNCİ ETAPTA 4 MAHALLE DAHA SUYA KAVUŞACAK

Arıkdere İçme Suyu Projesi’nde ikinci etap çalışmaları da başladı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Çiftlik, Ayyıldız, Balaban ve Alaçalı mahallelerinin de Fırat Nehri’nden içme suyuna kavuşturulması planlanıyor.


BAŞKAN ŞAHİN: “BİZ FIRAT’IN ÇOCUKLARIYIZ”

Proje alanında değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karkamış bölgesindeki en önemli sorunlardan birinin içme suyu olduğunu belirterek, Fırat Nehri’nin bölge için önemli bir kaynak olduğunu söyledi.

Başkan Şahin, “Fırat’tan suyu temin edip köylerimize ulaştırmamız gerekiyordu. Elimizde çok büyük bir hazinemiz var; Fırat. Biz Fırat’ın çocuklarıyız. Barak Ovamızda içme suyu ihtiyacının yanı sıra sulanabilir arazi oranını da artırmamız gerekiyor. Bugün içme suyu ihtiyacı bulunan bölgedeki kırsal mahallelerimizin bu ihtiyacını karşılamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hali hazırda Barak Ovamızın sulama oranını artırmak adına Ankara’daki temaslarımız da sürüyor. Bu hedeflerimize ulaştığımızda halkımızın beklentisini de karşılamış olacağız. Bu bölge yeşil ekonomi. Ovamız, bölge halkının beklentilerini tam anlamıyla karşıladığımızda büyük de bir istihdam üretecek.” ifadelerini kullandı.


“SU PROBLEMİNİ SONA ERDİRDİK”

Karkamış Kaymakamı Ferdi Akgün, Arıkdere İçme Suyu Projesi’nin bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti.

Akgün, birçok mahallenin uzun süredir yaşadığı su sorununun Başkan Fatma Şahin öncülüğünde ve teknik ekiplerin çalışmalarıyla çözüme kavuşturulduğunu ifade ederek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel de yaklaşık 5 bin kişiyi ilgilendiren su sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirterek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve teknik ekibe teşekkürlerini iletti. Güzel, projenin devamında su ihtiyacı bulunan diğer mahallelere de en kısa sürede içme suyu ulaştırılacağını kaydetti.

Arıkdere Mahalle Muhtarı Kemal İnal ile Akçaköy Mahalle Muhtarı Salman İnal da projenin hayata geçirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Fatma Şahin ve emeği geçenlere teşekkür etti.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler